L'escola


HISTORIA

L’escola VOLAGER va ser fundada l’any 1984 per Mario Arqué i Manel Escudé (pilots d’ala delta des de l’any 1980 i 1981 respectivament), amb la finalitat de donar a conèixer i promocionar l’esport del vol lliure, potenciant-ne la seva pràctica.

Aprofitant les bones característiques que té la província de Lleida per a la pràctica d’aquest tipus d’esports, s’instal·là l’escola a Bellpuig (Urgell), des d’on en un radi de 60 km. es disposa de les millors zones de pràctiques de tot Catalunya.

Zones de vol reconegudes internacionalment com Àger, seu de nombrosos campionats d´Espanya, internacionals i mundials, En aquesta zona es on em estat treballant durant més de 20 anys amb els cursos d’ala delta i parapent. D’aquí ve el nom de l’escola.

Vàrem ser pioners en els vols biplaça amb ala delta, tan pedagògics com turístics.

Actualment la activitat la tenim centrada a Pla de Lleida, ja que amb el paramotor no es necessari un desnivell com en el cas del vol lliure. Estem a poc més d’una hora de Barcelona per la Autovia A2

Al 1985 vàrem començar a volar amb motoritzacións auxiliars per ala delta, Minimum, amb el motor Solo.

Al 1987 coincidint amb l’aparició del parapent a Catalunya, s’incorporà aquesta nova modalitat de vol a l’escola.

Al 1994 incorporem a l’escola els cursos de paramotor.

Al 2000 inaugurem el camp de vol de La Plana. Camp situat en mig d’una gran plana on no hi han obstacles ni línies elèctriques en km a la rodona, això fa que sigui ideal per volar amb paramotor.

Al 2003 el paramotor passa a ser l’activitat principal de l’escola.

Al 2007 degut a la gran demanda, la dedicació de l'escola passa a ser en exclusiva al paramotor.

Al 2009 introduïm la modalitat de tricicle per no tenir que carregar el pes del motor.

Al 2013 traslladem el camp de vol per imperatius legals (Zona ZEPA del canal Segarra – Garrigues) al terme municipal de Verdú.

Al 2013 tornem a utilitzar el torn com a eina pedagògica.

Al 2014 introduïm com a eina per millorar la seguretat i facilitat d’aprenentatge un trike impulsat amb una escooter per fer les practiques de inflat i control de vela amb carret.

Des de la seva fundació han passat més de 2.500 alumnes i s’han fet més de 40.000 vols.

Som l'escola en actiu amb més antiguitat de Catalunya. 34 anys d'experiència de vol i 30 dedicats professionalment a l'ensenyança ens avalen.

Manel Escudé


MITJANS

- Mentre ens em dedicat al vol lliure, tan amb ala delta com amb parapent, sempre em emprat la pendent escola (petita vessant de poc desnivell per practicar enlairaments i aterratges) per ser la manera més natural i similar a com s’ha de fer en l’envol des de muntanya. En canvi ara amb el paramotor utilitzem el torn com a eina pedagògica que permet practicar l’enlairament i aterratge igual com es fa amb el paramotor però sense tenir que carregar el pes a l’esquena ni arriscar fer malbé la hèlice o els cordinos del parapent.

- Per fer les practiques de inflat icontrol del parapent, ho fem amb un xassís de paramotor sense el pes del motor, per tal que sigui més còmode i les sensacions similars, habituant se a portar el comandament del gas a la ma.

- En el cas del curs de paramotor amb trike, utilitzem una escooter per empènyer, permetent practicar tant com calgui fins adquirir el tacte necessari amb la vela eliminant el risc de bolcar o trencar la hèlice o els cordinos en cas fallit.

 • Instructors titulats per la FAC i la FAE, Tècnic Esportiu reconegut per l'Escola Catalana de l'Esport
 • Torn fixe recollidor per fer les primeres practiques d'enlairament i aterratge.
 • Utilitzem ràdio en totes les etapes de l´aprenentatge, per a poder donar les instruccions oportunes.
 • Ensenyança personalitzada i adaptada a cada alumne
 • La renovació constant dels parapents i paramotors ens permet utilitzar material nou, actual i adaptat a l´aprenentatge.
 • Trike motopropulsat per practicar control de vela amb total seguretat
 •  

  Informació legal.

  VOLAGER es el nom comercial que utilitza l’escola. El propietari i responsable de l’escola es: Manuel Escudé Sicart amb el NIF ES78064178Q. Cotitzan amb els epigrafs de l’I.A.E. nº 659.6 i 967.2. Instructor d’ala delta nº 005, i de parapent i paramotor amb el nº CAT 647, reconegut per la RFAE (Real Federación Aeronautica Española) i la FAC (Federació Aèria Catalana). Tècnic Esportiu de Base inscrit en el registre oficial de professionals de l’esport de Catalunya amb el nº 008972