Paramotor


El paramotor és un petit motor de dos temps amb una hèlice, que acoplat a l’esquena d’un pilot de parapent li permet enlairar-se des d’un terreny pla, guanyar alçada a voluntat i mantenir-se en l´ aire el temps que es vulgui. Converteix el parapent en una aeronau completament autònoma, sense la necessitat d’haver de pujar a una muntanya per a poder enlairar-se, ni dependre de les condicions aerològiques i tèrmiques per mantenir-se en l’aire.

És l’aeronau més petita, lleugera, econòmica i fàcil de transportar i pilotar que existeix.

Permet fer un vol domèstic a l’abast de tothom

Permet volar en llocs on seria impossible fer-ho sense l´ ajuda del motor, i fer-ho a una alçada poc habitual quan es vola en lliure. També ofereix la possibilitat de parar el motor en vol i aprofitar les corrents tèrmiques . Quan aquestes s’acaben el pots tornar a engegar i continuar volant amb motor.

El pilotatge es molt senzill, és porta una nansa a cada ma, només cal baixar la ma del costat al que es vol girar i l’aeronau respon suaument. A més a més es porta l’accelerador en una ma i es dona gas per pujar o s’en treu per baixar.

Hi ha la opció d’enlairar-se i aterrar a peu portant el motor a l’esquena o fer-ho amb rodes amb un tricicle, d’aquesta manera ja no hi ha esforç físic per aguantar el pes del equip, ni cal córrer. Es una modalitat que cada vegada te més adeptes.

La velocitat de creuer està al voltant dels 40 km./h. I l’autonomia d’unes 4 hores.